niedziela, 4 maja 2014

Pesto z liści marchwi

Kolejny przepis Oli Seghi. Tym razem na pesto z liści marchwi. Tak samo proste jak pesto z liści rzodkiewki. Można używać do chleba lub makaronu.

Składniki:
liście marchwi
starta skórka z cytryny ok. 1/2 łyżeczki
starty parmezan
oliwa z oliwek
sól
ewentualnie świeża kolendra

Liście marchwi myjemy i osuszamy. Obrywamy z łodygi. Wszystkie składniki blendujemy.


Smacznego!

Pesto z liści marchewki
 Ps. pamiętajcie o jakości liści marchwi, by były młode i z wiadomej uprawy


2 komentarze:

  1. jadłam już pesto z liści rzodkiewek, ale marchewki jeszcze nie... chętnie nadrobię ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pesto z liści rzodkiewki bardziej mi smakuje, ma bardziej ostry smak, ale to z liści marchwi też jest warte spróbowania zwłaszcza teraz, gdy liście są jeszcze młode.

    OdpowiedzUsuń