Pierś z kurczaka z pomidorami i szpinakiem i z oliwą Monini |
Składniki:
pół piersi z kurczaka
3 pomidory
dwie garście szpinaku
świeża bazylia, tymianek,
dwa ząbki czosnku
sól do smaku
oliwa z oliwek extra vergine classico Monini Pierś z kurczaka kroimy na plastry o grubości ok 1 cm. Nacinamy robiąc kratkę. W nacięcia wkładamy świeży tymianek. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek Monini. Obsmażamy z obu stron. Zmniejszamy ogień i powoli pieczemy.
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Siekamy bazylię i mieszamy z pomidorami. Dodajemy do smaku sól i oliwę z oliwek extra vergine classico Monini.
Szpinak. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekany czosnek i po chwili szpinak. Doprawiamy do smaku. Tusimy chwilę i zdejmujemy z ognia.
Na talerzu układamy kolejno szpinak, pierś z kurczaka, pomidory. Całość polewamy oliwą z oliwek extra vergine classico Monin.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz