sobota, 12 kwietnia 2014

Wielkanocne smaki - wytrawnie

Na początek parę przepisów z ubiegłych lat. Na wytrawnie.

Żurek z kiełbasą (rewelacja). Jeżeli dziś nastawicie zakwas to za tydzień możecie już gotować żur. Białą kiełbasę można zrobić samemu lub kupić u zaufanego sprzedawcy (wybieram to drugie:).

Żurek
To teraz coś z wędliny. Może suszony schab?

z tłuszczykiem
http://smakowac.blogspot.com/2014/01/suszony-schab-2013.html
Suszony schab z tłuszczykiem

i bez

http://smakowac.blogspot.com/2013/01/suszony-schab.html
Suszony schab
(niestety za nie trzeba było zabrać się parę tygodni wcześniej)

i pasztet drobiowy do tego

http://smakowac.blogspot.com/2013/04/pasztet-drobiowy.html
Pasztet drobiowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz