środa, 29 sierpnia 2012

Tilapia w panierce z otrąb pszennych ze szpinakiem

Pomysł na obiad lub obiadokolację, jak kto woli.
Tilapia w panierce z otrą pszennych ze szpinakiem

Tilapia w panierce z otrąb pszennych ze szpinakiem
(dla 2 osób)
Składniki:
2 płaty mrożonej tilapii
6 kulek mrożonego szpinaku
1 jajko
6 łyżek otrąb pszennych
2 łyżki starkowanego sera typu grana
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
1 łyżka śmietany
olej

Otręby mieszamy z 3/4 starkowanego sera, solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy. Tilapię maczamy na zmianę, najpierw w jajku, później  w otrębach. Pieczemy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu z obu stron.
W rondelku rozgrzewamy olej, wrzucamy rozgnieciony czosnek. Chwilę pieczemy uważając, by się nie przypalił. Dodajemy szpinak, podlewamy delikatnie wodą, przykrywamy. Gdy szpinak rozmarznie dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Tusimy, na koniec dodajemy ser.
Tilapię wykładamy na talerz, obok szpinak z powstałym sosem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz