Tarę przygotowujemy według przepisu zamieszczonego wcześniej czyli tu.
Sos przygotowujemy w następujący sposób.
Składniki:
1/2 opakowania mrożonego szpinaku
ząbek czosnku
łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki śmietany
1/3 opakowania sera feta
2 białka z jajek, które zostały nam z przygotowania ciasta na tartę
ser mozzarella Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, na tym podsmażamy rozgnieciony czosnek, tak aby nam się nie spalił. Dodajemy szpinak i tusimy na małym ogniu. następnie pokrojoną fetę i śmietanę wymieszaną z białkiem, szczyptę gałki muszkatałowej.
Wykładamy przestudzony sos do podpieczonej tarty. Na wierzch układamy pokrojony ser mozzarella.
Pieczemy ok. 30 min. aż wierzch się zapiecze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz